Bom in Belgisch voetbal? 'Moeskroen ontliep degradatie dankzij RSCA-huurling'

Bom in Belgisch voetbal? 'Moeskroen ontliep degradatie dankzij RSCA-huurling'

Gepubliceerd: dinsdag 20 november 2018 om 21:20di 20-11-2018 om 21:20

Naast Operatie Propere Handen werden er de voorbije weken nog enkele andere dingen onthuld. Daarin werd Moeskroen onderzocht in de zoektocht naar illegale geldstromen. Er zijn nog meer twijfels bij die club.

Er wordt onder andere onderzocht of Moeskroen niet beheerd wordt door makelaars. Dat is in ons land verboden, want zou kunnen leiden tot belangenvermengingen. Mogelijk heeft dat al voor problemen gezorgd bij de club uit Henegouwen.

Moeskroen versus RSCA
Zo illustreert het weekblad Humo dat met een voorbeeld. In een artikel over de wantoestanden bij de club komt het met een opvallend verhaal over een wedstrijd tegen RSC Anderlecht.

'In 2016 verslaat Moeskroen op de voorlaatste speeldag verrassend Anderlecht, met dank aan Anderlecht-speler Filip Djuricic die knullig balverlies lijdt. Achteraf blijkt dat Djuricic in de portefeuille van makelaar Fali Ramadani zit, samen met makelaar Pini Zahavi de baas bij Moeskroen. OH Leuven, dat door de mirakelzege degradeert, ziet het met lede ogen aan', aldus het weekblad.

Djuricic werd een half seizoen gehuurd van SL Benfica. Na enkele mindere prestaties werd die uitleenbeurt niet verlengd. Momenteel komt hij uit voor Sassuolo.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws