Mertens bevestigt gerucht over jeugdjaren bij RSCA: 'Hebben ze voorgesteld'

Mertens bevestigt gerucht over jeugdjaren bij RSCA: 'Hebben ze voorgesteld'

20-11-2018 20:47
4

Dries Mertens mag nu al terugblikken op een heel mooie carrière. In België kon hij nooit schitteren, al werd hij wel opgeleid bij enkele Belgische clubs. RSC Anderlecht was er daar één van, maar doorbreken kon hij er niet.

Bij paars-wit was men overtuigd van zijn technische kwaliteiten, maar stelde ze zich vragen bij zijn gestalte. In een interview met Humo bevestigde hij de geruchten dat ze hem groeihormonen hebben aangeboden.

"Op mijn zestiende speelde ik met gasten als Vincent Kompany en Anthony Vanden Borre. Zij waren ruim een kop groter dan ik. Uit tests bleek dat mijn lichaam achterliep op mijn leeftijd. Ze lieten me een categorie lager spelen, en toen kwam ook dat voorstel (van de groeihormonen, red.). Mijn ouders zijn er nooit op ingegaan", zegt hij in het weekblad.

De gok
Dat hij het uiteindelijk nog tot profspeler heeft geschopt, vindt hij ook ongelooflijk. "Ik heb altijd gedacht dat ik in derde klasse zou spelen, en dat zou combineren met een job in het onderwijs. Mijn papa was sportleraar, dat wilde ik ook worden", legt hij uit.

"Maar toen kon ik naar Nederland en vroeg ik mijn ouders of ik me twee jaar lang alleen op het voetbal mocht concentreren. Dat is goed uitgedraaid, al had mijn mama het er moeilijk mee dat ik niet voortstudeerde. Toch zijn ze me blijven steunen, ook toen ik bij mijn transfer naar Utrecht voor het eerst een beetje geld kreeg", aldus de Rode Duivel.