Veljkovic wandelt de gevangenis uit: “Vroegen zelf strenge voorwaarden”

Veljkovic wandelt de gevangenis uit: “Vroegen zelf strenge voorwaarden”

Gepubliceerd: dinsdag 20 november 2018 om 13:15di 20-11-2018 om 13:15

De kans is heel groot dat Dejan Veljkovic dinsdag de gevangenis verlaat. Dat vertelde Kris Luyckx (op de foto rechts) aan Het Laatste Nieuws. Volgens de advocaat van Veljkovic vroegen hij en zijn cliënt zelf strenge voorwaarden om weer op vrije voeten te mogen komen.

Dinsdag kwam al het nieuws naar buiten dat Veljkovic wil fungeren als spijtoptant. Met andere woorden: de makelaar gaat het gerecht helpen in de zaak Propere Handen. Door details vrij te geven krijgt Veljkovic strafvermindering.

Later op de dag zal Veljkovic na meer dan een maand de gevangenis kunnen verlaten. "Wij vroegen dat Veljkovic vandaag de gevangenis mag verlaten", aldus Luyckx. De kans is reëel dat die wens wordt ingewilligd nu Veljkovic wil meewerken aan het onderzoek.

'Strenge voorwaarden'
"Wij vroegen zelf om strenge voorwaarden. Zo zal hij niet België verlaten, contact hebben met andere betrokkenen en niet met de pers praten. Veljkovic blijft ook ter beschikking van het gerecht", stelt Luyckx. Noot: wanneer een verdachte onder voorwaarden de gevangenis verlaat, zijn dit normaal logische voorwaarden. Ook scheidsrechter Bart Vertenten moet daar aan voldoen.

Lees ookVeljkovic sluit deal met het gerecht in ruil voor strafvermindering

Update 20/11, 13.15: De raadkamer van Tongeren heeft Veljkovic vrijgelaten. Dat liet Luyckx weten via Twitter. De adovaat van de makelaar laat ook weten dat het federale parket Veljkovic beschouwd als spijtoptant.  

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws