UPDATE: 'Neusbreuk-rel ligt achter Carrasco, Rode Duivel mag weer China uit'

UPDATE: 'Neusbreuk-rel ligt achter Carrasco, Rode Duivel mag weer China uit'

Gepubliceerd: dinsdag 4 december 2018 om 12:15di 04-12-2018 om 12:15

Yannick Carrasco heeft zich in China even laten gaan. De Rode Duivel bezorgde een ploeggenoot van Dalian Yifang een bloedneus. Carrasco bood hem daarna 10.000 euro aan. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

"Tijdens een training kwam het tot een klein dispuut", aldus Carrasco. "Dat leidde tot een neusblessure van Jin Pengxiang. Ik wil me verontschuldigen bij hem", vertelt de Rode Duivel over het voorval.

Het voorval dateert al van augustus van dit jaar. Sindsdien kwam Jin Pengxiang niet meer in actie voor Dalian Yifang. "In het voetbal, vooral bij trainingen, kunnen zulke dingen gebeuren. Ik vind hem een sterke speler en heel goed persoon. Hopelijk herstelt hij snel", stelt Carrasco.

Geldoffer
Volgens Het Laatste Nieuws bood Carrasco na het voorval zijn Chinese ploegmaat 10.000 euro aan. Het is niet geweten of Jin Pengxiang dat bedrag heeft aanvaard.

Carrasco ontbrak tijdens de voorbije twee interlands van de Rode Duivels. Tegen Ijsland (2-0) en Zwitserland (5-2) kon hij door paspoortproblemen niet in actie komen voor de nationale ploeg.

Update 04/12, 12.15: Volgens Titan Sports Plus zijn Carrasco en Pengxiang terug 'bevriend'. De twee gingan samen op de foto om te laten zien dat Pengxiang de Rode Duivel heeft vergeven. Volgens de Chinese bron kan Carrasco nu het land weer verlaten. Dat was sinds het voorval niet mogelijk. Carrasco miste daardoor de interland tegen IJsland en Zwitserland. Officieel klonk het dat Carrasco paspoortproblemen had. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws