Harde strafeis tegen zoon Borkelmans: ''Sloeg man omdat hij een mauve trui droeg''

Harde strafeis tegen zoon Borkelmans: ''Sloeg man omdat hij een mauve trui droeg''

Gepubliceerd: maandag 19 november 2018 om 14:45ma 19-11-2018 om 14:45

Jelle Borkelmans, die zoon van ex-Rode Duivel Vital Borkelmans, moet vrezen voor een taakstraf van 250 uur en een stadionverbod van vijf jaar. Dat is de straf die hij het OM hoorde eis voor zijn betrokkenheid bij een zware vechtpartij na de wedstrijd van Club Brugge - Napoli in 2015. 

Borkelmans riskeert de zwaarste straf, omdat hij door procureur Yves Segaert wordt gezien als leider van Bruges Youth, een groep jonge en geweldadige Club Brugge-hooligans. ''Volgens hun erecode mogen mensen die op de grond liggen niet geschopt worden, maar Borkelmans maakte van deze werkwijze zijn handelsmerk'', tekende Het Nieuwsblad maandag tijdens de zitting in de Brugse correctionele rechtbank op.

De aanval op de Italiaanse fans die aan het drinken waren op de Eiermarkt, was niet de enige actie van Borkelmans op die bewuste 26e november. ''Kort na de feiten op de Eiermarkt sloeg hij elders nog een man, die zijn verjaardag aan het vieren was, van een paal omdat hij een mauve trui droeg. Terwijl de man op de grond lag kreeg hij nog enkele harde trappen'', gaf Segaert de schokkend feiten.

De procureur wil Borkelmans en dertien andere betrokkenen hard aanpakken. ''Onze maatschappij kan niet tolereren dat een dergelijke bende holbewoners een primitieve stammenoorlog uitvecht in de Brugse binnenstad.''

Onschuldig
Walter Van Steenbrugge, de advocaat van Jelle Borkelmans, vraagt vrijspraak. Hij ontkent ook dat Borkelmans een kopstuk was. Deze vordering van minstens vijf jaar stadionverbod is dan ook veel te zwaar. Hij heeft al een lopend stadionverbod van zes jaar en werd al in de pers afgemaakt. Hij zou graag nog eens naar het voetbal kunnen gaan kijken met zijn vader

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws