Degryse schuift enkele falende Rode Duivels naar voor: “Dat zijn we niet gewoon”

Degryse schuift enkele falende Rode Duivels naar voor: “Dat zijn we niet gewoon”

Gepubliceerd: maandag 19 november 2018 om 09:00ma 19-11-2018 om 09:00

De Rode Duivels gingen met de billen bloot tegen Zwitserland (5-2). Analist Marc Degryse zag enkele Belgische internationals falen.

“Witsel kreeg donderdag veel lof voor zijn honderdste interland, maar dit was misschien zijn minste. Ook Eden gaf niet thuis”, begint Degryse tegenover Het Laatste Nieuws. “Onbegrijpelijk dat de Rode Duivels hun voorsprong zo makkelijk uit handen gaven. Ze dachten wellicht na de 0-2 dat alles vanzelf zou gaan.”

Onzekere defensie

“Bovendien heerste er veel onzekerheid bij onze defensie. Zeker wanneer de Zwitsers met voorzetten kwamen”, vervolgt Degryse. “Kompany was niet al te secuur en overtuigend. Dat zijn we niet gewoon van Vince - je merkt dat hij weinig wedstrijden speelt bij Manchester City. Boyata haalde tot dusver altijd maar nét de limiet, maar gisteren ging hij eronder.”

Logische wissel

Ook Chadli haalde zijn niveau niet. “Alderweireld bleef nog een beetje overeind. Dit defensief trio is niet secuur genoeg. Ook Chadli had het moeilijk tegenover Mbabu. Hij lag aan de basis van de ommekeer met die strafschop. Bij diverse andere fases had hij het defensief lastig en offensief kon hij zich nooit doorzetten. Het was logisch dat Martínez hem kort daarna naar de kant haalde", aldus Degryse.

Lees meer over: Rode Duivels

Poll

Heeft Degryse hier gelijk?

(303 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws