Martinez ziet manschappen falen: “Vooral daarom ben ik teleurgesteld”

Martinez ziet manschappen falen: “Vooral daarom ben ik teleurgesteld”

Gepubliceerd: maandag 19 november 2018 om 08:00ma 19-11-2018 om 08:00

België is uitgeschakeld in de Nations League. De Rode Duivels verloren met 5-2 van Zwitserland. Na afloop was bondscoach Roberto Martinez teleurgesteld tegenover Het Laatste Nieuws.

“Ik ben vooral teleurgesteld omdat we het zelf weggegooid hebben. Als je verliest omdat de tegenstander sterker is, kan je dat makkelijker aanvaarden. De groep ziet af momenteel, maar we moeten proberen hier sterker uit te komen, begrijpen wat er gebeurd is om het in de toekomst te vermijden.”

“Een stap terug zou ik het niet noemen, eerder een momentopname. Deze groep neemt zijn verantwoordelijkheden op en wil echt iets bereiken. Over de ingesteldheid moeten we ons dus geen zorgen maken”, aldus de Spaanse keuzeheer.

Lees meer over:Rode DuivelsBelgië

Plaats een reactie

strat2 +1081
maandag 19 november 2018 om 08:11
Ik zou toch eerst de hand in eigen boezem steken Mr Martinez!
Dit is voor een (groot) deel in de eerste plaats een stevige les voor de coach.
Waarom Bats niet en Tielemans wel speelde weet ik niet, maar voor de match tegen Frankrijk in de halve finale was het op voorspraak van Kompany dat Dembele op de rechtshalf ging spelen (niet zijn positie), en daardoor Chadli tegen zijn voet links back moest spelen.
We verloren die wedstrijd dan ook. Of was het dit keer misschien gewoon een van de grillen van Mr Martinez?
Kompany was voor de match tegen Zwitserland niet 100% fit volgens mij (miste de laatste training...terug de spieren?), en had in dat geval beter zelf ook niet gespeeld.
[Reactie gewijzigd op maandag 19 november 2018 om 08:26]
Vind ik leuk
THOR4ever +2833
maandag 19 november 2018 om 08:13
“Over de ingesteldheid moeten we ons geen zorgen maken” ????? Ze hebben op 5 meter van hun man lopen verdedigen !
[Reactie gewijzigd op maandag 19 november 2018 om 12:23]
Vind ik leuk
Lunam +1986
maandag 19 november 2018 om 08:57
Een offday kan, was volgens mij gewoon gebrek aan automatismen wie loopt waar bij balverlies, wie schuift in wie blijft, wie pakt wie,... . Ook niet volkomen onlogisch als je quasi de helft van je typeploeg mist. Daarbij nog wat persoonlijke fouten en is rap gebeurd tegen een ervaren ingespeeld elftal die een hele knappe match heeft gespeeld met veel grinta en pressing.
Vind ik leuk
camargue +5279
maandag 19 november 2018 om 10:05
juist! de grinta was bij ons na een kwartier nergens nog te bespeuren ...
Vind ik leuk
maandag 19 november 2018 om 16:02
De enige correcte uitleg en al wie op een beetje niveau gevoetbald heeft weet dat ieder ploeg zo een wedstrijd eens meemaakt , daarom aandacht aan besteden maar niet panikeren en alles beginnen omgooien . Wel bepaalde spelers beoordelen en niet meer selecteren .
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws