Complete afgang voor de Rode Duivels na dramatische wedstrijd in Zwitserland

18-11-2018 22:35
80

Het ondenkbare is ook gebeurd. In het Zwitserse Luzern gaven de Rode Duivels een 0-2 voorsprong nog uit handen. Na een ongelooflijke comeback van de Zwitsers werd het 5-2.

De wedstrijd kon niet veel beter beginnen voor onze Rode Duivels. Het spel was nog maar twee minuten ver of Thorgan Hazard kon al scoren. De Zwitserse gatenkaas achterin gaf Hazard een cadeautje. Die bedankte en maakte er 0-1 van.

Zwitserland ging op zoek naar die gelijkmaker, de Rode Duivels konden speculeren op de counter. "De beste counterploeg van de wereld", werd weleens gezegd tijdens het WK. Die reputatie maakten onze Rode Duivels ook waar. Nog voor de twintigste minuut stond het al 0-2. Opnieuw Thorgan Hazard. De buit leek al binnen.

De Zwitsers kwamen toch terug in de partij. Een benutte strafschop van Rodriguez maakte het toch nog spannend. De thuisploeg had hernieuwde moed, niet veel later kwam het zelfs op 2-2 én 3-2 na twee doelpunten van Seferovic.

Niet te geloven
Met hernieuwde moed en veel aanvalsdrang begonnen de Rode Duivels aan de tweede helft. Veel kansen voor België, maar die kwamen er ook aan de andere kant. Een 4-2 overwinning zou betekenen dat de Zwitsers de halve finales van de Nations League haalden.

Dat wisten de Zwitsers maar al te goed. Ze gingen vol voor die vierde goal. En ja hoor, het onvoorstelbare gebeurde. Elvedi maakte er 4-2 van. Het stadion vierde feest, geen Final Four voor de Rode Duivels.

Martinez greep in met de komst van Michy Batshuayi. De dramatische Nacer Chadli werd vervangen. Veel hielp dat echter niet. Zwitserland kon achteruit leunen en hield de Rode Duivels makkelijk ver van doel. Een late aanval werd de Rode Duivels uiteindelijk dodelijk: 5-2.

Er moest amper één puntje gehaald worden, maar dat is dus niet gebeurd. Door de nederlaag zijn de Rode Duivels ook niet gekwalificeerd voor de Final Four.