Beerschot-Wilrijk start tweede periode met verdiende uitzege bij Westerlo

18-11-2018 17:55

Beerschot-Wilrijk is perfect begonenn aan de tweede periode in de Proximus League. Op bezoek bij Westerlo werd een 1-0 achterstand omgebogen in een 1-2 overwinning.

Beerschot-Wilrijk was in de eerste helft de dominante ploeg, maar wist dat overwicht niet uit de drukken in de stand. Westerlo-doelman Koen Van Langendonck weerhield eerst Marius Noubissi en vervolgens Tom Van Hyfte van de openingstreffer. Westerlo werd pas in de laatste minuut voor de pauze echt gevaarlijk. Mike Vanhamel stond net als zijn collega aan de overkant pal bij inzetten van Lukas Van Eenoo en Junior Oto'o. Het bleef zodoende 0-0 na het eerste bedrijf.

Halverwege de tweede helft kwam Westerlo uit het niets op voorsprong via Stephen Buyl. Lang kon de thuisploeg niet genieten van de 1-0, want drie minuten later ging de bal op de stip. Dante Vanzeir bleef in minuut 68 koelbloedig tegenover Van Langendonck, waardoor de stand weer in evenwicht was.

Na de verdiende 1-1 stichtten beide teams gevaar, maar waren het de Kielse Ratten die toesloegen. Pierre Bourdin kopte met nog tien minuten op de klok de 1-2 binnen op een hoekschop van routinier Mo Messoudi. In de slotfase hield Beerschot-Wilrijk makkelijk stand.