Prachtige ontknoping op Wembley: Kane dompelt Spanje en Kroatië in rouw

18-11-2018 17:00
2

Door een bijzonder spannende ontknoping op Wembley is Engeland winnaar geworden van groep 4 van de Nations League-elite. Harry Kane bracht zijn land in extase met de late 1-2 tegen WK-finalist Kroatië.

Het publiek op Wembley kreeg een fantastische wedstrijd te zien tussen twee ploegen die op de aanval speelden. De openingsfase was duidelijk voor Engeland. Raheem Sterling en - in eerste instantie - ook Kane hadden het vizier echter niet op scherp staan, terwijl de Gent-doelman Lovre Kalinic uitblonk aan Kroatische kant. Goede kansen waren ook niet besteed aan Ben Chilwell en Ross Barkley.

In de tweede helft kwam Kroatië tegen de verhouding in op voorsprong. Andrej Kramaric draaide zich uit de drukte in het Engelse strafschopgebied en tekende voor de 0-1. Engeland moest vervolgens twee keer scoren, waardoor bondscoach Gareth Southgate besloot om twintig minuten voor tijd te wisselen. Jesse Lingard en Jadon Sancho kwamen in het veld voor Fabian Delph en Marcus Rashford.

Wat volgde was een fraaie ontknoping. Lingard zette Engeland dertien minuten voor tijd op gelijke hoogte met een frommelgoal, waarna Kane heel Engeland in extase bracht door in de 85ste minuut de winnende treffer binnen te werken: 1-2. Engeland wint daardoor groep 4 van de Nations League-elitegroep. Kroatië degradeert en Spanje, dat bij een gelijkspel groepswinnaar was geweest, is de nummer twee.