Degryse vindt Nations League wél belangrijk: ‘Dat hebben ze nodig’

Degryse vindt Nations League wél belangrijk: ‘Dat hebben ze nodig’

18-11-2018 08:11
1

Als de Rode Duivels minstens een punt binnenhalen tegen Zwitserland dan is plaatsing voor de final four een feit. Er zijn echter vraagtekens over het belang van de landencompetitie, maar Marc Degryse vindt de Nations League wél belangrijk.

"Ik vind de wedstrijd van zondag tegen Zwitserland belangrijk. De Nations League stelt misschien nog niet zo veel voor, maar als je die halve finale of finale haalt, dan speel je in principe tegen toplanden”, vertelt Degryse tegenover Het Laatste Nieuws.

Volgens de analist moet België meer topmatchen spelen. “De Rode Duivels hebben nood aan dat soort wedstrijden. We zijn nummer één in de wereld, we hebben een geweldige ploeg, maar tegen wie hebben we al mogen spelen? We hebben drie kwalificatiecampagnes achter de rug waarin we ploegen hebben geloot die niet veel voorstelden.”

“Voor onze ploeg is dat te weinig”

“Ook nu hebben we het niet getroffen met Zwitserland en IJsland. Op de grote toernooien hebben we vier topmatchen gespeeld: tegen Argentinië op het WK in Brazilië, tegen Italië op het EK in Frankrijk, en tegen Brazilië en Frankrijk op het WK in Rusland. Voor een ploeg als de onze is dat te weinig”, besluit Degryse.

No Poll