“Elke coach kan met de Rode Duivels goede resultaten halen”

“Elke coach kan met de Rode Duivels goede resultaten halen”

Gepubliceerd: zondag 18 november 2018 om 07:16zo 18-11-2018 om 07:16

Bondscoach Roberto Martinez werd een tijdje genoemd bij Real Madrid. Marc Degryse vindt tegenover Het Laatste Nieuws dat de Spaanse keuzeheer wil presteren met de Rode Duivels op het EK van 2020.

"Ik geloof eerlijk gezegd niet dat Roberto Martínez naar Real Madrid zal gaan”, begint Degryse. “Ik denk dat hij met deze groep Europees kampioen wil worden. Hij gelooft daarin, zijn spelers geloven daarin, hij zou gek zijn om het niet te proberen. De grote ploegen zullen na 2020 ook wel geïnteresseerd zijn.”

Toch moet België een vertrek van Martinez niet vrezen. "Mocht hij toch vertrekken, dan moeten we niet panikeren. De spelers zouden dat wel vervelend vinden, maar op zich hoeft het geen drama te zijn. Martínez heeft uitstekend werk geleverd, maar een evenwaardige vervanger kan met deze groep net zo goed Europees kampioen worden, daar ben ik van overtuigd.”

Resultaten

De Rode Duivels kunnen nu een wedstrijd naar hun hand zetten, enkel tegen de wereldkampioen lukte dat niet. “Tegen Frankrijk hebben ze nog één misstap begaan, daar waren ze tactisch naïever dan de tegenstander, maar voor de rest zijn ze nu zo sterk geworden, dat elke goeie coach met deze groep resultaten kan halen”, aldus Degryse.

Poll

Met akkoord?

(148 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws