Coucke alleenheerser bij Anderlecht: 'Hij luistert niet, hij hoort je zelfs niet'

Coucke alleenheerser bij Anderlecht: 'Hij luistert niet, hij hoort je zelfs niet'

17-11-2018 23:32
7

Dat Marc Coucke zich veel mengt in het dagelijks beheer van Anderlecht werd de laatste dagen wel duidelijk. Zo stuurde hij Nany Dimata op vakantie zonder de goedkeuring van Hein Vanhaezebrouck en mengde hij zich afgelopen zomer in het transferbeleid. Dat zou al voor strubbelingen zorgen bij paars-wit.

Hier en daar klinkt het al dat Coucke namelijk enkel en alleen naar zichzelf luistert. Hij zou vooral zijn eigen willetje doen. 'De stemmen die wij uit de voetbalwereld horen, klinken unisono: Coucke luistert niet', schrijft Het Nieuwsblad.

'Hij hoort je zelfs niet. Niet als voorzitter op vergaderingen van de Pro League, de verzameling van profclubs, die nochtans in diepe crisis zit na het voetbalschandaal en de ontslagdreiging voor CEO Pierre François', klinkt het.

'Ook op interne vergaderingen bij Anderlecht gaat goedbedoelde adviezen in het beste geval het ene oor in en het andere weer uit. Bij de fans legt hij zijn oor wel te luisteren, maar dat is vooral om te vermijden dat de tribune zich tegen hem zou keren. Een eigen visie is een must, maar alleswetend is niemand', besluit het dagblad.