Op termijn geloof ik dat Antwerp kan meestrijden voor de titel

"Op termijn geloof ik dat Antwerp kan meestrijden voor de titel"

Gepubliceerd: zaterdag 17 november 2018 om 23:02za 17-11-2018 om 23:02

Antwerp FC is bijzonder goed begonnen aan het seizoen. Met een derde plek lijkt Play-Off 1 binnen handbereik te liggen. Volgens Jelle Van Damme zou Antwerp zelfs voor Europees voetbal moeten gaan. Mbokani is net iets minder ambitieus.

"Ik zou willen zeggen dat ik daarmee akkoord ga, maar op dit moment beperk ik me tot Play-Off 1 als doel", zegt hij in Het Nieuwsblad. "Natuurlijk willen we Europees spelen. En dat zal ook lukken als we op deze manier verder gaan."

Antwerp is goed op weg om een Belgische topclub te worden, maar volgens Mbokani is het er (nog) niet. "Of ik Antwerp kan vergelijken met Anderlecht of Standard toen ik er speelde? Ik zou dit Antwerp nog niet op hetzelfde niveau willen zetten. Met die clubs werd ik verschillende keren kampioen. Antwerp moet zich nog voor het eerst in de geschiedenis zien te plaatsen voor Play-off 1."

Toch gelooft de Congolees in The Great Old en de toekomst van de club. "Maar we hebben een goede kern en met Laszlo Bölöni een zeer clevere trainer. Op termijn geloof ik ook dat Antwerp kan meestrijden voor de titel. Zeker als je weet dat er mensen als Luciano D'Onofrio en Paul Gheysens aan de knoppen zit", besluit hij.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws