Periodekampioen Malinwa ontsnapt aan gelijkspel in tweede periode met late goal

17-11-2018 22:20
9

Na winst van de eerste periodetitel begon KV Mechelen vol goede moed aan de tweede periode in Eerste Klasse B. Het ontving in eigen huis Lommel SK. Een wedstrijd die opnieuw gewonnen werd: 3-2.

De eerste periodetitel blijkt niet genoeg te zijn voor Malinwa. Het wil ook die tweede in huis halen en dus zeker zijn van promotie. Dat werd ook snel duidelijk tegen Lommel. De thuisploeg ging vol in de aanval, op zoek naar dat eerste doelpunt.

Igor De Camargo miste een geweldige kans, maar de snelle goal viel later toch. Diezelfde De Camargo kon voor de voorsprong zorgen.

Lommel nam de wedstrijd geleidelijk over en zorgde voor wat gevaar. Zonder doelpunten. Net voor rust kreeg Lommel het nog wat moeilijker, toen Bitsindou zijn tweede gele en dus een rode kaart kreeg.

Nieuwe helft, meer goals
Meteen na de pauze was het ook al raak voor KV Mechelen. Arjan Swinkels kon zijn allereerste goal scoren. Een uitbundige viering volgde, maar die duurde niet lang. Enkele minuten later gleed de verdediger uit en kon Lommel-spits Rocha profiteren: 2-1.

Lommel had de smaak te pakken, want een tiental minuten later werd het zelfs 2-2. De dubbele voosprong van KV Mechelen werd daardoor helemaal uit handen gegeven.

Na die gelijkmaker ging KV Mechelen vol voor dat derde en mogelijk beslissende doelpunt. Onur Kaya en De Camargo waren gevaarlijk, maar konden de netten niet doen trillen. Een gelijkspel bleef het echter niet. Vijf minuten voor tijd kwam die verlossende treffer er dan toch. Joachim Van Damme maakte er 3-2 van, tevens ook de eindstand.