Degryse zoekt opvolgers voor Gouden Generatie: Hij zal zeker doorbreken

Degryse zoekt opvolgers voor Gouden Generatie: "Hij zal zeker doorbreken"

Gepubliceerd: zaterdag 17 november 2018 om 21:35za 17-11-2018 om 21:35

Onze Gouden Generatie bij de Rode Duivels is aan de laatste toernooien bezig. Nu is het al zoeken naar mogelijke opvolgers. Marc Degryse zag tegen IJsland al enkele potentiële vervangers/concurrenten, maar heeft toch wat twijfels.

"We hebben tegen IJsland veel 'reserven' aan het werk gezien: Thorgan Hazard, Batshuayi, Tielemans, Boyata, Vanaken. Ik vind dat die jongens het goed gedaan hebben", zegt hij in Het Laatste Nieuws.

"Ik ben ervan overtuigd dat de vaste waarden in het elftal nog twee toernooien kunnen meegaan, maar je moet wel goeie bankzitters achter de hand hebben. Of die ooit het niveau halen van de titularissen, is nu moeilijk te zeggen, maar ze vallen toch niet door de mand. Het is ook moeilijk voor ze", heeft hij toch nog wat twijfels.

Nieuwe Witsel
Er is wel één iemand die volgens hem de leider kan worden van een nieuwe generatie. "De enige van wie ik wel bijna honderd procent zeker ben dat hij zal doorbreken, is Tielemans. Wie er al zo jong staat, heeft een uitzonderlijk talent, en als je dan nog eens zo rustig bent als hij en zo kritisch voor jezelf, dan zijn je kansen alleen maar groter."

"Ooit wordt hij een speler als Witsel. Daar is ook lange tijd aan getwijfeld, maar je moet zulke jongens tijd geven om te groeien. Hij staat nu onder veel druk bij Monaco, maar de wedstrijden die ik er van hem gezien heb, vond ik hem niet eens zo slecht. Tegen Brugge was hij zelfs de beste man van Monaco", besluit Degryse.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Rode Duivels

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws