Mbokani: Als hij nog ergens trainer was, ik zou direct voor zijn ploeg spelen

Mbokani: "Als hij nog ergens trainer was, ik zou direct voor zijn ploeg spelen"

Gepubliceerd: zaterdag 17 november 2018 om 21:02za 17-11-2018 om 21:02

Op 33-jarige leeftijd kan een voetballer al eens terugblikken op zijn carrière. Ook Dieumerci Mbokani, die heel wat trainers heeft gekend. Wie zijn favoriete trainer ooit was, is wel duidelijk. Dat is... Ariël Jacobs.

De twee werkten samen bij RSC Anderlecht. Dat was duidelijk ook een goede samenwerking. "Ariël Jacobs is als een vader voor mij. Als hij nog ergens trainer was, ik zou direct voor zijn ploeg willen spelen", zegt Mbokani in Het Nieuwsblad.

"Hij heeft me altijd behandeld als zijn zoon, gaf me constant goede raad. Elke keer als ik een doelpunt maak, stuurt hij me een bericht. Hij is de beste trainer die ik ooit heb gehad. Hij kent veel van voetbal en weet hoe hij moet omgaan met de spelers", klinkt het.

De onvoorspelbare
Jacobs kent Mbokani ook maar al te goed. Hij noemde hem ook een "onvoorspelbare speler". "Heeft hij dat gezegd? Misschien ben ik wel wat onvoorspelbaar. Maar hé, ik ben een goede kerel. Ik kan altijd goed met iedereen overweg", zegt Mbokani.

"Alleen ben ik heel verlegen bij mensen die ik niet zo goed ken. Dan hou ik mijn mond of trek ik mijn kap over mijn hoofd. Dan wil ik op de achtergrond zijn. Daarom krijgen mensen misschien moeilijk hoogte van mij. Maar tussen de ploegmaats of bij mensen die ik vertrouw, ben ik op m'n gemak en maak ik grapjes. Ik ben dan degene die staat te dansen in de kleedkamer en die de sfeer verzorgt", aldus de Congolees.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws