Martinez neemt Lukaku niet mee: Hebben spelers nodig die 100% zijn

Martinez neemt Lukaku niet mee: "Hebben spelers nodig die 100% zijn"

17-11-2018 20:31
1

De Rode Duivels zullen het zondag alweer zonder Romelu Lukaku moeten doen. De spits reisde zaterdag niet mee af naar Zwitserland door een blessure.

"Romelu was twijfelachtig toen hij zich bij ons aanmeldde. Hij had de Champions Leaguematch tegen Juventus gemist en in de derby kon hij pas laat invallen. Nadat Romelu een eerste keer meetrainde (afgelopen woensdag, red.) gaf hij aan dat hij niet honderd procent fit was", geeft Roberto Martinez aan bij Het Laatste Nieuws.

Martinez hoopte hem te kunnen gebruiken, maar het werd een njet. "Kijk, we hebben hem zoveel mogelijk tijd gegeven en hard gewerkt met hem. Woensdagavond waren we nog ‘open minded’ – onze medische staf is sterk, dat is op het WK gebleken. Maar omdat dit zo’n belangrijke match is, hebben we spelers nodig die volledig fit zijn."

"Vandaar dat Romelu niet op het vliegtuig is gestapt. Hij is in België gebleven om individueel verder te werken. Zoals hij al sinds donderdag doet", aldus Martinez. Divock Origi werd al opgeroepen om Yannick Carrasco te vervangen. Hij maakt aanspraak op een basisplek, al lijkt Michy Batshuayi die te gaan krijgen.