Coucke krijgt veeg uit de pan: 'Dan moet je niet te veel soloslim spelen'

Coucke krijgt veeg uit de pan: 'Dan moet je niet te veel soloslim spelen'

Gepubliceerd: zaterdag 17 november 2018 om 19:35za 17-11-2018 om 19:35

Marc Coucke krijgt de laatste weken steeds meer kritiek voor zijn manier van werken bij RSC Anderlecht. Volgens Ludo Vandewalle, chef sport van Het Nieuwsblad, moet Coucke stilaan beginnen opletten.

"Marc Coucke heeft nauwelijks voetbalachtergrond. Dat is op zich niet erg, maar dan moet je niet te veel soloslim spelen. Dat deed hij, want op een andere manier is het niet te verklaren dat de voorzitter niet kon inschatten dat het zonder overleg vrijaf geven aan Dimata een enorme negatieve impact zou hebben in het trainers­kabinet en de spelersgroep", aldus Vandewalle.

"Niet dat Hein Vanhaezebrouck de Messias is, maar hij kent wel veel meer van voetbal dan Coucke. Natuurlijk weet de trainer, al bijna 40 jaar in het voetbal, beter hoe hij een kleedkamer moet managen dan zijn voorzitter. Alleen lijkt Coucke dat niet te aanvaarden. Bij Oostende niet, toen hij sms'jes naar zijn trainers stuurde met 'adviezen' voor de opstelling. Ook niet bij Anderlecht, waar hij tot grote onvrede van Vanhaezebrouck en co. dezelfde weg opgaat", besloot Vandewalle.

Lees ook: Hommeles op Neerpede: 'Sommigen zeggen dat hij de mol van Coucke is'

Lees meer over: Jupiler Pro League

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws