'Mogi Bayat passeerde drie keer langs de kassa bij de transfer van Hanni'

'Mogi Bayat passeerde drie keer langs de kassa bij de transfer van Hanni'

17-11-2018 18:12
5

Mogi Bayat speelde een dubieuze rol bij de transfer van Sofiane Hanni naar Spartak Moskou. Dejan Veljkovic was eigenlijk de makelaar van de ex-speler van RSC Anderlecht, maar Bayat snoepte hem af. Bovendien passeerde hij drie keer langs de kassa volgens Het Nieuwsblad.

"Bij de transfer van Hanni zijn er alvast sterke aanwijzingen dat Bayat meermaals langs de kassa passeert. Hij krijgt niet alleen een commissie als makelaar van de speler (minstens 10 procent op het loon), bij de transfer van Hanni krijgt hij ook 600.000 euro uitbetaald als vertegenwoordiger van Anderlecht. Last but not least zou Bayat via allerlei omwegen ook een royale commissie opstrijken van de kopende club: Spartak Moskou", schrijft de krant zaterdag.

"Het is vooral die verdoken, zwarte commissie die de speurders nu onderzoeken. Want in het systeem-Bayat blijft niet zomaar veel geld hangen bij andere makelaars. Volgens het gerecht zou Bayat bevriende makelaars gebruiken om geld via omwegen naar hem te laten vloeien. Bij de transfer van Hanni zou Spartak Moskou een belangrijke commissie hebben doorgestort aan de vennootschap van makelaar Marko Trabucchi - Sportconsult SA - op de Marshalleilanden."

"Geld dat daarna - wellicht via Zwitserland - deels zou zijn doorgestort op een derdenrekening van een Brusselse advocaat en oude bekende van Anderlecht: Laurent Denis. Die trad in het verleden vaak op als raadsheer van Anderlecht en stelde meestal alle spelerscontracten en andere documenten voor Bayat op. Zijn derdenrekening wordt gezien als transitstation voor de verborgen transferbetalingen van ­Bayat", besluit Het Nieuwsblad.

Lees ook: Verbazingwekkend verhaal: 'Bayat speelde erg dubieuze rol in transfer Hanni'
Lees ook: Jeugdproduct van Anderlecht komt met opvallend verhaal over Mogi Bayat