Hazard viert jubileum bij Rode Duivels: Ben misschien een béétje beter geworden

Hazard viert jubileum bij Rode Duivels: "Ben misschien een béétje beter geworden"

17-11-2018 17:43
1

Voor Eden Hazard wordt de uitwedstrijd bij Zwitserland dat tikkeltje specialer dan anders. De aanvoerder van de Rode Duivels viert er, op één dag na, immers zijn tiende verjaardag bij de Rode Duivels.

Op 19 november 2008 maakte de zeventienjarige dribbelkont zijn debuut bij de nationale ploeg, tien jaar later is hij één van de sterren van het wereldvoetbal. "Mooie momenten", vertelt hij op de persconferentie van de Duivels. "Nochtans waren de eerste jaren soms moeilijk - ik heb weliswaar nooit getwijfeld -, maar als team hebben we een mooie evolutie doorgemaakt."

"Ikzelf ook?", kreeg hij voorgeschoteld. "Ik ben misschien een béétje beter geworden", haalt hij zijn typische humor boven. "Ach, in se ben ik niet veranderd. Ik heb nog steeds dezelfde passie en wil om altijd te winnen, alleen ben ik nu een tikje ouder en heb ik meer ervaring."

Verre van onmisbaar
Hazard leverde sindsdien heel wat straffe prestaties bij de Duivels. Toch voelt de Chelsea-speler zich niet verheven boven zijn teamgenoten. "Als ik er niet ben, haalt dit team óók goeie resultaten. Misschien vraag ik iets meer de bal dan de anderen - ik ben nu eenmaal de aanvoerder -, maar ook de medespelers kunnen het verschil maken", blijft hij zijn bescheiden zelve.