Rode Duivels kunnen Final Four al ruiken ... Maar wat houdt dat nu eigenlijk in?

Rode Duivels kunnen Final Four al ruiken ... Maar wat houdt dat nu eigenlijk in?

Gepubliceerd: zaterdag 17 november 2018 om 17:25za 17-11-2018 om 17:25

Als de Rode Duivels zondagavond niet onderuit gaan op het veld van Zwitserland, mogen ze zich opmaken voor de Final Four van de allereerste UEFA Nations League. Erg leuk, maar wat betekent dat nu eigenlijk precies? VoetbalPrimeur.be geeft een overzicht.

Divisie A van de Nations League, waar ons land deel van uitmaakt, bestaat uit vier poules van telkens drie ploegen. De vier groepswinnaars plaatsen zich voor de Final Four. Die gaan in juni van komend jaar door. Eerst staat er een halve finale op het programma, waarna de winnaars het mogen uitvechten in de grote finale. De winnaar van die wedstrijd mag zich de eerste eindlaureaat van de Nations League noemen.

De komende dagen zullen we te weten komen welke vier landen zich voor die eindfase kwalificeren. Op 3 december staat dan de loting geprogrammeerd. Als de Rode Duivels zondag verliezen op Zwitserland, eindigen de troepen van Roberto Martinez als tweede in hun poule. Dan gaan ze dus niet naar de Final Four, maar zijn ze wel verzekerd van een plaatsje in Divisie A bij de volgende editie. De derde en laatste in de poule (bij ons is dat IJsland) zakt naar Divisie B.

Valt er nu ook iets te winnen daar in juni?
De eindzege van de Nations League natuurlijk. Maar voor het overige? Eigenlijk niet. Nochtans kan je via deze gloednieuwe competitie wél tickets voor het EK 2020 verdienen, vier in totaal zelfs. Dat gebeurt echter op een aparte manier. Elke groepswinnaar over alle divisies heen plaatst zich voor een eindtoernooi in maart 2020. Zij zullen daar onderling uitmaken welke landen die vier toegangsbewijzen vergaren.

De overige tickets worden uiteraard verdeeld via de klassieke voorbereidingsfase. En wat als een land zich nu al verzekerd heeft van EK-deelname in de traditionele voorrondes? Dan neemt het volgende team uit de Divisie de plaats in op het eindtoernooi in maart 2020. 

Lees meer over:Rode DuivelsBelgië

Plaats een reactie

Batman +150
zaterdag 17 november 2018 om 22:00
Daar versta ik nu eens geen bal van...heb dit al drie keer gelezen. Ik veronderstel dat men zich rechtstreeks kan plaatsen voor het EK?
Vind ik leuk
zondag 18 november 2018 om 07:51
Nee, alle groepswinnaars uit alle divisies spelen in maart 2020 nog eens een afzonderlijke eindronde waar 4 tickets van het EK kunnen gewonnen worden.
Alle landen nemen sowieso deel aan de voorrondes voor het EK.
Als je dus niet geplaatst bent via de voorrondes én je bent groepswinnaar geweest in de Nations League, dan krijg je dus een herkansing in maart 2020.

Toch een eenvoudige formule, niet ...? 😅
Vind ik leuk
zondag 18 november 2018 om 20:20
Zo willen ze dus vermijden dat een sterk team (denk aan het senario italie met het wk) niet vroeg tijdig word uitgeschakeld
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws