Hommeles op Neerpede: 'Sommigen zeggen dat hij de mol van Coucke is'

Hommeles op Neerpede: 'Sommigen zeggen dat hij de mol van Coucke is'

Gepubliceerd: zaterdag 17 november 2018 om 16:27za 17-11-2018 om 16:27

Marc Coucke is bezig met een totale make-over bij RSC Anderlecht, al loopt die voorlopig allerminst gunstig op het veld. Dat zou wel eens te maken kunnen hebben met interne strubbelingen. Die zijn er aan alle kanten, ook bij de medische staf.

Het Laatste Nieuws schetst een verhaal dat niet al te rooskleurig is. Bij zijn aanstelling als voorzitter nam Coucke Chris Goossens, sportarts, mee uit Oostende. Recent nam het hoofd van het medische team, Jochen De Coene, ontslag. Volgens HLN is dat gebeurd omdat die laatste niet door één deur kon met Goossens.

'Het staat vast dat de komst van Goossens de dynamiek in de medische staf fundamenteel heeft veranderd", schrijft de krant. 'De werkwijze van het datagedreven team onder De Coene staat haaks op de aanpak van Goossens, die op zijn ervaring rekent.'

Andere aanpak
'Het meest recente voorbeeld is de staartbeenblessure van Sven Kums', wordt de zaak concreet. 'Hij leek niet in staat aan te treden op Waasland-Beveren. Het gros van de medische staf pleitte ervoor Kums te laten rusten, maar Goossens plaatste een inspuiting. Zonder resultaat: Kums moest snel naar de kant.'

Overigens heerst er ook wrevel omdat Goossens te dicht bij Coucke zou staan. HLN claimt zelfs dat de arts de bijnaam 'antenne' of 'mol van Coucke' draagt op de club. Hoe dan ook loopt niet alles van een leien dakje achter de schermen op Neerpede.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws