Degryse wil Anderlecht-speler bij Rode Duivels: 'Laat hem wennen aan het niveau'

  Degryse wil Anderlecht-speler bij Rode Duivels: 'Laat hem wennen aan het niveau'

  Gepubliceerd: zaterdag 17 november 2018 om 14:09za 17-11-2018 om 14:09

  Marc Degryse vindt dat bondscoach Roberto Martinez moet beginnen denken aan Landry Dimata. Volgens de analist is er nog werk aan de winkel voor de spits van RSC Anderlecht en zal hij moeten wennen aan het niveau.

  "We hebben Lukaku, we hebben Batshuayi, en dan? Niemand. Op een toernooi heb je toch een derde aanvaller nodig. Maar wie moet dat worden? Benteke en Origi lijken spoorloos, van Depoitre horen we ook niet veel meer", stelde Degryse in Het Laatste Nieuws.

  "Ik zou er, met het oog op de toekomst, af en toe Dimata durven bijnemen. Er is nog veel werk aan de winkel, maar hij is wel onze beste jongere. Laat die al wennen aan het niveau, aan de ploeg, aan de manier van spelen. Daarom niet meteen in wedstrijden, maar stoom hem op training stilaan klaar, zodat hij meteen inzetbaar is als hij ooit het niveau haalt, of als er door blessures geen andere optie is."

  "Zoals Martínez met Dendoncker doet. Die is momenteel ook nergens, maar de bondscoach blijft hem vertrouwen schenken en ik vind dat, gezien zijn potentieel en met het oog op de toekomst, verdedigbaar", besloot Degryse.

  Plaats een reactie

  Toca +40195
  zaterdag 17 november 2018 om 14:16
  Als dendoncker erbij is kan in principe bijna iedereen opgeroepen worden momenteel.
  Vind ik leuk
  freeman +11973
  zaterdag 17 november 2018 om 14:18
  Wie ben ik om dat te ontkennen ....? :-)
  Vind ik leuk
  zaterdag 17 november 2018 om 14:26
  Ik ontken niet dat Dimata potenieel heeft. Maar momenteel.... laat hem maar denlen dat die nog hard moet werken. In Duitsland kon hij het toch nog niet. Daar heeft Origi al iets bewezen
  Vind ik leuk
  zaterdag 17 november 2018 om 14:33
  Aan Origi en Dendoncker om iets aan hun situatie te doen en aan te sturen voor een uitleenbeurt na de winterpauze. Hoe lang is het al niet geleden dat die 2 op niveau speelden?
  Vind ik leuk
  zaterdag 17 november 2018 om 15:41
  De enige die meekan en kan leren is Saelemaekers !
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws