STVV denkt er niet aan om voordeel te laten schieten: “Nederland is België niet”

STVV denkt er niet aan om voordeel te laten schieten: “Nederland is België niet”

Gepubliceerd: zaterdag 17 november 2018 om 13:20za 17-11-2018 om 13:20

Als enige eersteklasser speelt Sint-Truiden momenteel op een kunstgrasveld. Dat voordeel zal nog een tijdje in Stayen liggen.

Momenteel krijgen ploegen in Nederland, die van hun kunstgrasveld af willen, een bonus van 350.000 euro. "Nederland is natuurlijk België niet, dus voorlopig is dat item met die bonussen een ver van ons bed-item", zegt sportief directeur Tom Van Den Abbeele in Het Belang van Limburg.

Het kunstgrasveld van STVV ligt er momenteel slecht bij. "Zowel de club als de nv Stayen van Roland Duchâtelet en Marieke Höfte zijn zich ervan bewust dat de staat van het veld beter moet kunnen."

Wanneer gaat Stayen het probleem aanpakken? We kijken uit hoe we de staat van het speelveld naar een hoger niveau kunnen tillen, maar we hebben daar geen pasklaar antwoord op. Allicht beslissen we pas naar volgend seizoen toe, eerder niet. Deze zaak is complexer dan een nieuwe uitrusting kopen. De vervanging van de mat is duur."

Plaats een reactie

camargue +7138
zaterdag 17 november 2018 om 13:35
Ik heb nooit begrepen waarom ze kunstgras toegelaten hebben in België. De ploeg die daar het meest op speelt heeft toch altijd een serieus voordeel. Oefenvelden tot daar aan toe.
Vind ik leuk
Jo Bamps +21
zaterdag 17 november 2018 om 15:19
En waarom exact heeft sint-truifen het voordeel dan? Alle ploegen trainen al een hele tijd op kunstgras, ze zijn het meer dan gewoon om er op te voetballen. Lijkt me gewoon da iedereen die verliest op stayen et veld as excuse wil gebruiken.
Vind ik leuk
camargue +7138
zaterdag 17 november 2018 om 15:28
klopt, maar trainen is nog heel wat anders dan een volledige match met inzet spelen denk ik dan.
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws