'Frankrijk heeft hier niets, maar dan ook niets laten zien. Een schijtploeg'

'Frankrijk heeft hier niets, maar dan ook niets laten zien. Een schijtploeg'

Gepubliceerd: zaterdag 17 november 2018 om 12:45za 17-11-2018 om 12:45

Rafael van der Vaart en Pierre van Hooijdonk strooien met complimenten richting het Nederlands elftal, dat vrijdagavond overtuigend met 2-0 won van wereldkampioen Frankrijk. Van Hooijdonk noemt Les Bleus zelfs 'een schijtploeg'.

"Je verwacht dat de Fransen in de tweede helft komen, maar dat viel reuze mee", zegt Van Hooijdonk bij de NOS. "De kansen die hoopten zich op. Het is een wonder dat de tweede goal in de laatste seconden van de wedstrijd viel. De stift van Memphis was de absolute vernedering. Als wereldkampioen heb je hier niets, maar dan ook helemaal niets laten zien. Een schijtploeg."

Memphis Depay was een van de grote uitblinkers aan de zijde van Oranje. "Het was weer dé speler, zonder iemand tekort te doen. Ik vond het een teamprestatie, maar hij was dé man."

Ook Van der Vaart heeft genoten van Oranje. "Het was smullen geblazen. Iedereen speelde goed. Natuurlijk kun je zeggen dat Frankrijk niet goed was, maar dit Nederlands elftal was niet normaal. Ze waren van de eerste tot de laatste minuut de betere ploeg. Frankrijk heeft één schot op doel gehad, een kopballetje. Als je Memphis ziet spelen, zo sterk en ongelooflijk gedreven. Het was ongekend."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws