Verbazingwekkend verhaal: 'Bayat speelde erg dubieuze rol in transfer Hanni'

Verbazingwekkend verhaal: 'Bayat speelde erg dubieuze rol in transfer Hanni'

17-11-2018 11:16
5

Door Operatie Propere Handen zit Mogi Bayat nog steeds in de cel. De makelaar wordt verdacht van witwaspraktijken. Daardoor zit er een man met heel wat invloed in de Belgische voetbalwereld in de cel. Dat hij heel wat macht heeft/had, wordt nog maar eens duidelijk met onderstand verhaal.

Bij Het Nieuwsblad komt men met een verbazingwekkend verhaal over de rol van Bayat in de transfer van Sofiane Hanni naar Spartak Moskou. Aanvankelijk had de Iraniër eigenlijk helemaal niets met de deal te maken, maar hij kon na een tip toch meegraaien in de pot.

Zijn vriend Herman Van Holsbeeck gaf hem namelijk een mandaat om de transfer van Hanni te onderhandelen. Niet veel later regelt Bayat hetzelfde met de speler zelf. Daardoor heeft de makelaar dus al twee van de drie partijen in zijn hand én kan hij dus in een bijzonder stevige positie onderhandelen.

Engelse interesse
Dat de invloed van Bayat groot was, werd ook duidelijk. In extremis hoopte Burnley Hanni nog aan te trekken. Het bood zich aan bij Anderlecht, dat de club meteen doorverwees naar Bayat. Die aanvaardde het bod niet.

Uiteindelijk werd er een akkoord bereikt tussen Spartak Moskou en Anderlecht. Enkel de commissies konden nog roet in het eten gooien. Een tiental personen wilden een deel van de koek. Bayat bracht ze allemaal samen en mocht die koek zelf verdelen.

Een deels gedwongen akkoord, zo blijkt. Al die partijen konden niet anders dan akkoord gaan. 'Wie dat niet doet, riskeert problemen. Want het is een publiek geheim in de voetbalwereld dat Bayat niet alleen de wortel gebruikt, maar ook de stok', schrijft het dagblad.