Devroe volgt het (slechte) voorbeeld van Van Holsbeeck: 'Monddood'

Devroe volgt het (slechte) voorbeeld van Van Holsbeeck: 'Monddood'

17-11-2018 08:17
4

Bij RSC Anderlecht zijn dit seizoen lang niet alle transfers een schot in de roos en dan drukken we ons nog zacht uit. De fans wijzen met een beschuldigend vingertje naar Luc Devroe. Zaterdag schetst Het Laatste Nieuws niet zo een fraai beeld van de werkwijze van de manager van Anderlecht.

In het verleden namen de fans van Anderlecht bij regelmaat van de klok Herman Van Holsbeeck op de korrel. Hem werd verweten geen gebruik te maken van de scoutingscel. Blijkbaar is er in Brussel niet veel veranderd. Marc Coucke greep dan wel in op het gebied van scouting, maar in de realiteit veranderde er volgens de krant weinig.

Devroe luistert niet
'Een goede en logische beslissing. Maar het handvol overgebleven scouts, met de onervaren Pieter Eecloo aan het hoofd, is nog steeds monddood', schrijft Het Laatste Nieuws. Zo probeerden ze afgelopen zomer de komst van Nicolas Isimat-Mirin, vorig seizoen basisspeler bij PSV, door te duwen, maar Devroe wilde zelfs niet luisteren naar hun argumenten. Hij werkte veelal met zijn bevriende makelaar Didier Frenay, net zoals Herman Van Holsbeeck eerder deed met Mogi Bayat.

Ter verdediging van Devroe. In Nederland staat Isimat-Mirin ook niet al te hoog aangeschreven. Dit seizoen speelde hij nog amper onder Mark Van Bommel. In de competitie speelde hij nog geen minuut. Enkel in de Nederlandse beker mocht hij opdraven.