Rode Duivels moeten niet panikeren: Batshuayi is een zekerheid op succes

Rode Duivels moeten niet panikeren: "Batshuayi is een zekerheid op succes"

17-11-2018 07:48
1

Zondag proberen de Rode Duivels zich te plaatsen voor de final four van de Nations League. Volgens Hervé Kage kan dat met Michy Batshuayi in de basis.

Tegen IJsland verving Batshuayi Lukaku perfect. In de 2-0 zege van de Belgen maakte de aanvaller van Valencia beide goals. "Tuurlijk is Lukaku wereldtop, maar Michy is op zijn manier ook geweldig. Zo scoort hij altijd en overal - tegen IJsland bewees hij dat andermaal", stelt Kage in Het Laatste Nieuws.

Michy twijfelt nooit
Met het kopje van Batshuayi zit het wel goed, ondanks de vreemde situatie bij Valencia, waar hij op weg naar de uitgang lijkt. "Weet je, Michy is mentaal zo sterk dat hij nooit twijfelt. Zelfs als hij 20 kansen mist, denkt hij dat nummer 21 wel binnengaat. Zo een mentaliteit heb je nodig."

"Michy beseft dat hij nog stappen moet zetten om titularis te zijn in misschien wel de beste competitie ter wereld. Hij is geduldig. En blijft hard verderwerken. Bij Chelsea zat hij ook geregeld op de bank, maar stond hij er wel als de club hem nodig had. Michy is een zekerheid op succes."