'Vertenten moet zwijgen, en wijst met beschuldigend vingertje naar assistent'

'Vertenten moet zwijgen, en wijst met beschuldigend vingertje naar assistent'

Gepubliceerd: zaterdag 17 november 2018 om 07:28za 17-11-2018 om 07:28

Vrijdag wandelde Bart Vertenten de gevangenis uit. Dat wil evenwel niet zeggen dat de scheidsrechter geen extra straf meer moet vrezen. Volgens de kamer van inbeschuldigingstelling zijn er nog altijd ernstige aanwijzingen van schuld aan actieve en passieve corruptie, witwassen en lidmaatschap van een criminele organisatie. Vertenten is dan ook onder voorwaarden vrij.

Het Laatste Nieuws kent de de voorwaarden waaraan Vertenten moet voldoen. Zo mag hij niet praten met de pers. Dat deed hij vrijdag dan ook niet toen hij de gevangenis van Hasselt uit wandelde.

Niet naar het buitenland
Vertenten moet zich ook beschikbaar houden voor het gerecht. Contact met andere makelaars of verdachten in het onderzoek is ook uit den boze. Naar het buitenland mag Vertenten voorlopig ook niet meer. Hij moet thuisblijven.

Met telefoontaps proberen de onderzoekers Vertenten te doen bekennen. Dat lukt momenteel niet. Vertenten en zijn advocaat beweren dat de gesprekken tussen makelaar Dejan Veljkovic fout geïnterpreteerd werden. De belastende verklaringen worden dan weer niet weerlegd.

Schuld van assistent?
Het gerecht vindt ook dat Vertenten de eindverantwoordelijke was voor de fout gefloten penalty in Antwerp – Eupen. Vertenten wijst evenwel naar zijn assistent. Opvallend, de assistent is tot nu toe nog niet ondervraagd over de match.

Plaats een reactie

willyy +154
zaterdag 17 november 2018 om 09:29
vertentje neem uw verantwoordelijkheid op man en steek het niet op een assistent
Vind ik leuk
Bart Joos +3373
zaterdag 17 november 2018 om 09:39
Een kat in het nauw maakt rare sprongen. Gelukkig is het "game over" als ref.
Vind ik leuk
DOMI +907
zaterdag 17 november 2018 om 12:16
Hij zal er een kater aan overhouden!
Vind ik leuk
VeeDeeVee +21023
zaterdag 17 november 2018 om 10:01
Verkeerd geïnterpreteerd.. Die denkt dat iedereen achterlijk is zeker? Kunnen ze die Rieder ook niet opsluiten..
Vind ik leuk
Beavis +1
zaterdag 17 november 2018 om 13:40
Om in eerste klasse te mogen fluiten, moet je sowieso corrupt zijn, en de top heeft genoeg verdiend voor topadvocaten en procedurefouten te claimen, arm Belgisch voetbal en dan vooral de supporters.
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws