'Vertenten moet zwijgen, en wijst met beschuldigend vingertje naar assistent'

'Vertenten moet zwijgen, en wijst met beschuldigend vingertje naar assistent'

Gepubliceerd: zaterdag 17 november 2018 om 07:28za 17-11-2018 om 07:28

Vrijdag wandelde Bart Vertenten de gevangenis uit. Dat wil evenwel niet zeggen dat de scheidsrechter geen extra straf meer moet vrezen. Volgens de kamer van inbeschuldigingstelling zijn er nog altijd ernstige aanwijzingen van schuld aan actieve en passieve corruptie, witwassen en lidmaatschap van een criminele organisatie. Vertenten is dan ook onder voorwaarden vrij.

Het Laatste Nieuws kent de de voorwaarden waaraan Vertenten moet voldoen. Zo mag hij niet praten met de pers. Dat deed hij vrijdag dan ook niet toen hij de gevangenis van Hasselt uit wandelde.

Niet naar het buitenland
Vertenten moet zich ook beschikbaar houden voor het gerecht. Contact met andere makelaars of verdachten in het onderzoek is ook uit den boze. Naar het buitenland mag Vertenten voorlopig ook niet meer. Hij moet thuisblijven.

Met telefoontaps proberen de onderzoekers Vertenten te doen bekennen. Dat lukt momenteel niet. Vertenten en zijn advocaat beweren dat de gesprekken tussen makelaar Dejan Veljkovic fout geïnterpreteerd werden. De belastende verklaringen worden dan weer niet weerlegd.

Schuld van assistent?
Het gerecht vindt ook dat Vertenten de eindverantwoordelijke was voor de fout gefloten penalty in Antwerp – Eupen. Vertenten wijst evenwel naar zijn assistent. Opvallend, de assistent is tot nu toe nog niet ondervraagd over de match.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#GeorgeFloyd #Bundesliga #BorussiaDortmund #Dortmund #Sancho #Schalke04 #Thuram #Monchengladbach #Gladbach

A post shared by VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws