Bonucci kijkt met grote ogen naar Rode Duivels: België geloofde erin

Bonucci kijkt met grote ogen naar Rode Duivels: "België geloofde erin"

16-11-2018 22:10
1

Op het afgelopen WK was er geen Italië te zien, waardoor Leonardo Bonucci het toernooi thuis moest volgen. Voor de buis zag de Italiaanse topverdediger onze Rode Duivels uitblinken. Hij verwacht dan ook veel van de nationale ploeg.

Bij Italië zit men in een overgangsperiode, waar men op zoek gaat naar nieuwe successen. Dat gebeurde in het verleden ook bij ons. "België heeft zichzelf heropgebouwd via voetbalscholen, de federatie en structuren die spelers als Hazard, De Bruyne, Kompany, Witsel en Lukaku hielpen openbloeien", zegt Bonucci.

"Nu zijn dat belangrijke spelers geworden in het internationale voetbal. Dat is mogelijk geworden omdat België erin geloofde", klinkt het bij Eleven Sports.

Op het EK2020 lijkt Italië er weer bij te gaan zijn. Misschien zit er zelfs een finale in tegen de Rode Duivels. Hij gelooft alvast in onze nationale ploeg. "Volgens mij kunnen ze zeker winnen, het is één van de grote kanshebbers. Het is EK een veel 'slimmere' competitie, dus met zo’n ploeg zullen ze wel hun zegje doen."