Toch een wintertransfer voor Vanaken? 'Het is tijd om er munt uit te slaan'

Toch een wintertransfer voor Vanaken? 'Het is tijd om er munt uit te slaan'

16-11-2018 20:31
4

Hans Vanaken is weer in goede doen dit seizoen. Hij overtuigt wekelijks bij Club Brugge en krijgt de laatste wedstrijden zelfs speelminuten bij de Rode Duivels. De buitenlandse interesse blijft dus niet uit. Zou hij deze winter al vertrekken?

Het is niet ondenkbaar dat er komende winter al enkele clubs een poging zullen wagen om Vanaken aan te trekken. De kans dat Club Brugge hem ook laat gaan, is bijzonder klein. Maar volgens De Krant van West-Vlaanderen is het toch een overweging waard.

'De Belgische competitie kan hem nog maar weinig beter maken. Als hij wil uitgroeien tot een titularis bij de nationale ploeg, moet hij naar een topcompetitie. Na een heenronde van dit niveau, is een terugval na Nieuwjaar niet ondenkbaar. Zowel voor Hans als voor Club is het nu het moment om munt te slaan uit de sterke prestaties', klinkt het.

Een vertrek lijkt echter weinig waarschijnlijk. Vooral omdat er voor Vanaken ook nog redenen zijn om te blijven. 'Een derde titel met Club Brugge wenkt ene kans is groot dat Club ook na Nieuwjaar nog Europees speelt. Als Vanaken zich ook na Nieuwjaar op het Europese toneel verder in de kijker speelt, kan hij zijn marktwaarde nog wat verder opdrijven. En midden in het seizoen naar het buitenland vertrekken, is toch anders dan tijdens de zomermercato. Je krijgt minder tijd om je aan te passen', aldus het medium.