Transfer naar Anderlecht doet deugd: Daardoor voel ik me erg goed in mijn vel

Transfer naar Anderlecht doet deugd: "Daardoor voel ik me erg goed in mijn vel"

16-11-2018 19:47
2

RSC Anderlecht realiseerde afgelopen zomer een opvallende transfer in de persoon van James Lawrence. Zoveel Britten strijken er immers niet neer in de Jupiler Pro League. De verdediger heeft er bovendien een behoorlijk apart parcours opzitten.

Van de jeugdopleiding van Arsenal FC passeerde Lawrence, sinds deze week Welsh international, via Ajax en het Slowaakse AS Trencin om uiteindelijk in Brussel te belanden. Een avonturier, dus. "Ik denk dat dat avontuurlijke element ook in Engeland meer en meer begint door te sijpelen. Men staat er meer voor open om naar het buitenland te gaan in plaats van de klassieke route te volgen: uitgeleend worden aan een team in de League 2 en dan opklimmen", vertelt hij bij The Independent.

"Het gaat hier ook niet enkel om het voetbal", verklaart hij zijn keuze voor Anderlecht. "Het Kanaal oversteken op jonge leeftijd, als tiener, geeft je een breder cultureel perspectief. Je leert nieuwe talen en nieuwe steden kennen. Dat zorgde ervoor dat ik me erg goed voel in mijn vel, ook op nieuwe plekken. Ik denk dat trainers dat ook graag hebben, spelers die uit hun comfort zone durven komen. Als ik in Engeland was gebleven, zou ik nu misschien naargeestig zijn en slechts op één manier kunnen denken."