Pro League schuift makelaars (voorlopig) aan de kant: Misschien later

Pro League schuift makelaars (voorlopig) aan de kant: "Misschien later"

Gepubliceerd: vrijdag 16 november 2018 om 18:02vr 16-11-2018 om 18:02

De Pro League is niet van plan om haar agenda te laten bepalen door de spelersmakelaars, zoveel is duidelijk. Die laatste groep had nochtans gevraagd om geconsulteerd te worden bij de bepaling van de nieuwe zakelijke spelregels in het Belgische voetbal. Dat aanbod werd afgeslagen.

Het Laatste Nieuws meldt dat de Pro League de touwtjes in eerste instantie zelf in handen wil houden. De organisatie stelde eerder al een expertenpanel aan, bestaande uit Pierre François, Melchior Wathelet en Wouter Lambrecht. Zij moeten de wetgeving rond de positie van de zaakwaarnemers herbekijken.

“Een gesprek met makelaars is momenteel echt niet aan de orde", laat de Pro League weten. "Op dit ogenblik bestudeert het expertenpanel de bestaande wetgeving. Op basis daarvan zullen in eerste instantie een aantal zaken worden voorgelegd aan de Raad van Bestuur en de Algemene Vergadering van de Pro League. Misschien worden ze later nog uitgenodigd, maar tijdens de consultatieronde zal dat zeker niet gebeuren", luidt het statement.

Op 17 december staat de volgende algemene vergadering van de Pro League op het programma. Ten vroegste vanaf dan zullen de makelaars betrokken worden in het debat.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Moeten de makelaars een zegje krijgen in de nieuwe regelgeving?

(121 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws