Gent pakt uit met sfeervak: 'Keuvelende fans verwijzen we naar 29 andere vakken'

Gent pakt uit met sfeervak: 'Keuvelende fans verwijzen we naar 29 andere vakken'

16-11-2018 17:20
4

Bij KAA Gent hopen de supporters binnenkort weer in een sfeervol stadion te zitten. Ze zaten daarom onlangs samen met het bestuur. Nu komt er een eerste concrete ingreep om de Ghelamco Arena te laten ontploffen op een figuurlijke manier.

Tijdens de bekerwedstrijd tegen Beerschot Wilrijk op 4 december zal er één groot sfeervak in het stadion zijn. 'Het is al langer een vraag van de verschillende sfeergroepen om één groot sfeervak op te richten in tribune 2. In samenspraak met de supporters en om te tonen dat het de club menens is met de beloofde steun, werd vandaag beslist om zo snel mogelijk het idee voor één groot sfeervak te testen', klinkt het bij Gent.

Het meest centrale vak van Tribune 2 zal fungeren als groot sfeervak. 'Vak 225 zal tijdens de bekerwedstrijd tegen KFCO Beerschot-Wilrijk op 4 december dan ook een sfeervak worden', stellen de Buffalo's. De tickets voor het vak zijn te koop vanaf woensdag 21 november. Gent kan het sfeervak proberen tijdens de Beker van België, omdat de plaatsen niet automatisch ingenomen zijn door abonnees. Abonnees hebben wel voorrang om hun plaats in hun vaste vak te kopen.

90 minuten zingen uit volle borst
Voor wie is het vak bedoeld? Daar heeft Gent ook een antwoord op. (Simpel gezegd: iedereen die wil bijdragen tot een schitterende sfeer in het stadion tijdens thuiswedstrijden. Omdat dit een test is, zijn we dus op zoek naar supporters voor wie sfeer betekent dat ze 90 minuten lang uit volle borst zingen, met vlaggen zwaaien en de ploeg van begin tot einde vocaal ondersteunen. Met andere woorden, wie de wedstrijd graag al zittend en rustig keuvelend volgt, verwijzen we voor deze match dus graag door naar één van onze andere 29 vakken in het stadion.'