'Opleiding in Nederland beter dan in België, tegenwoordig minder verschil'

'Opleiding in Nederland beter dan in België, tegenwoordig minder verschil'

Gepubliceerd: vrijdag 16 november 2018 om 12:32vr 16-11-2018 om 12:32

De naam van Matthias Verreth doet in België nog weinig belletjes rinkelen. Toch maakte onze twintigjarige landgenoot dit seizoen al zijn debuut bij PSV. Bij de Lampenclub moest hij wel elf jaar wachten op zijn debuut.

In 2007 verliet Verreth Lierse voor PSV, een keuze van zijn ouders. In Het Nieuwsblad doet Verreth zijn verhaal. "De opleiding in Nederland was toen beter dan die in België. Tegenwoordig is het verschil niet meer zo groot, maar toen was het beter voor je ontwikkeling om in Nederland te spelen. Vooral op technisch vlak", aldus de aanvaller.

Dankbaar
"PSV is mij toen komen scouten bij Lierse. Ik ben daar toen op stage gegaan en nadien zijn ze bij mijn ouders thuis geweest. Zij wilden mij niet de kans ontnemen om het te maken als voetballer en daarvoor ben ik hen tot op vandaag nog altijd dankbaar."

Met weemoed kijkt Verreth terug op wat er is gebeurd met zijn ex-club. "Wat ik van de teloorgang van Lierse vind? Heel spijtig eigenlijk. Dat doet wel iets met je, ik heb daar wel drie jaar gespeeld. Ze zijn me al vroeg komen halen bij Noordstar en dan nu die miserie. Spijtig ..."

Verreth mocht bij PSV één keer invallen in de Eredivisie. Tegen Groningen viel hij vlak voor tijd in. In de Nederlandse beker mocht onze landgenoot twee keer spelen in PSV 1. Hij kon wel niet voorkomen dat PSV op eigen veld werd uitgeschakeld door de Nederlandse tweedeklasser RKC Waalwijk.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws