Cercle komt met opvallende reactie na stuntzege van Club Brugge

Cercle komt met opvallende reactie na stuntzege van Club Brugge

16-11-2018 10:30
30

Cercle Brugge staat momenteel een eind boven de degradatiestreep, maar dat betekent niet dat het geen zorgen heeft. Met moederclub AS Monaco gaat het wel heel slecht. Er werd in de Champions League zelfs met 0-4 verloren van Club Brugge.

Door de connectie met Cercle was het leedvermaak toen groot, maar voorzitter Frans Schotte heeft er naar eigen zeggen niets van opgevangen. "Daar hoorde ik geen enkele grap over. Ik zag de match niet, maar blijkbaar won Club verdiend. Ik hoor dat AS Monaco door een extreme blessurelast acht basisspelers miste en dat hun spits de zesde in rang was. In de heenmatch deden ze het ook al met hun vierde keeper", roept hij verzachtende omstandigheden is bij Sport/Voetbalmagazine.

Ondertussen wordt de schatrijke Russische eigenaar van Monaco verdacht van corruptie. "Wat wij daarover vernemen, komt uit de gazetten, maar of het allemaal klopt weten we niet. We hebben geen enkel belang om het dossier te kennen, omdat we er niet bij betrokken zijn. Het is vervelend, maar voor Cercle heeft het geen implicaties omdat het niks met voetbal te maken heeft."

Dat Monaco de Vereniging gebruikt om de Financial Fair Play te omzeilen, is volgens Schotte larie. "Boekhoudkundig is dat op die manier niet mogelijk. De regels van de financiële fair play kun je maar omzeilen door je budget qua inkomsten kunstmatig te verhogen of zo je kosten te reduceren. Maar wat AS Monaco bij ons doet, is juist investeren en kosten maken. Dit is een voor beide partijen goeie samenwerking waarbij de regels honderd procent gerespecteerd worden."