Rooney over korte invalbeurt in Europa League: Ik vond het beschamend

Rooney over korte invalbeurt in Europa League: "Ik vond het beschamend"

Gepubliceerd: vrijdag 16 november 2018 om 10:14vr 16-11-2018 om 10:14

Wayne Rooney beleefde niet veel plezier aan de Europa League-winst van Manchester United in 2017. De aanvoerder van het Engelse nationale elftal mocht tijdens de finale tegen Ajax pas in de blessuretijd invallen.

De eindstrijd in Stockholm bleek uiteindelijk zijn laatste wedstrijd voor Manchester United. "Ik vond het beschamend en ik dacht bij mezelf: dit kan ik niet blijven doen", vertelt Rooney aan zijn oud-ploeggenoot en huidig Sky Sports-analist Gary Neville. Eerder in dat seizoen speelde Manchester United de League Cup-finale tegen Southampton, maar ook die wedstrijd verliep teleurstellend voor Rooney. "Tijdens de wedstrijd kwam José Mourinho naar me toe: ik wil dat jij die cup omhooghoudt. Maar uiteindelijk kwam ik er niet eens in..."

De inmiddels 33-jarige Engelsman vertrok vervolgens naar jeugdliefde Everton en speelt inmiddels in de Verenigde Staten voor DC United. "Ik begon aan mezelf te twijfelen: kan ik het nog steeds?" Rooney baalt nog steeds dat Mourinho hem in zijn laatste seizoen op Old Trafford steeds vaker links liet liggen. "Ik wist van mezelf dat ik nog steeds de kwaliteiten had, maar ik kreeg nauwelijks de mogelijkheid om ze te laten zien."

Rooney speelde donderdagavond zijn allerlaatste interland voor Engeland. De FA had een speciale afscheidswedstrijd tegen de VS georganiseerd.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws