'Deze Witsel moet zeker nog meekunnen tot Qatar, er is geen betere optie'

'Deze Witsel moet zeker nog meekunnen tot Qatar, er is geen betere optie'

Gepubliceerd: vrijdag 16 november 2018 om 08:01vr 16-11-2018 om 08:01

Het was donderdag een speciale interland voor Axel Witsel. De middenvelder speelde tegen IJsland zijn 100ste cap voor de Rode Duivels. Als het van Marc Degryse afhangt, komen er daar nog een heel pak bij.

"Honderd interlands voor z'n dertigste: dat is straf. Zeker als je weet dat er bij die honderd geen tien slechte waren", zegt hij in Het Laatste Nieuws. "Het is ook knap dat hij in de herfst van zijn carrière bij een mooie ploeg als Dortmund is terechtgekomen.

De middenvelder kan Degryse duidelijk charmeren. "Tegen IJsland was het wel een moeilijke wedstrijd voor hem om uit te blinken. Maar wat weer opviel, was dat Witsel ook in zulke wedstrijden zeer professioneel zijn job doet. Hij probeerde hoog druk te zetten waar mogelijk, zonder onnodig uit positie te lopen. Terwijl Kompany gisteren twee keer slordig was bij het inspelen op een gevaarlijke plaats, verloor Witsel amper een bal."

Volgens hem verdient Witsel dan ook nog bijzonder lang een basisplek bij de Rode Duivels. "Het was de Witsel zoals we hem kennen. De man die voor het evenwicht zorgt. Deze Witsel zou toch nog zeker twee grote toernooien moeten meekunnen, tot het WK in Qatar. Ik zie geen enkele speler die tot dan een betere optie kan zijn op zijn positie."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws