Buitenlandse media zien Rode Duivels zwoegen: 'IJsland met nodige moeite ontdooid'

Buitenlandse media zien Rode Duivels zwoegen: 'IJsland met nodige moeite ontdooid'

16-11-2018 00:00
1

Het rapport van de Rode Duivels in de Nations League is nog altijd perfect. Donderdag wonnen de Belgen met 2-0 van Ijsland. Echt vlot kwam de zege niet tot stand. Tenminste dat vinden ze in het buitenland.

VoetbalPrimeur.be keek wat men in het buitenland schreef over de zege van onze nationale ploeg. 'In groep 2 van dezelfde divisie won België voor de derde keer op rij. Het reeds gedegradeerde IJsland werd in een mistig Brussel moeizaam verslagen: 2-0', klinkt het bij het Nederlandse NOS.

De nodige moeite
Ook De Telegraaf was van mening dat de Belgische zege niet vlot tot stand kwam. 'België heeft met de nodige moeite het duel in de Nations League gewonnen van IJsland', schreef de Nederlandse krant op zijn website.

'De Rode Duivels ontdooiden IJsland', stelde het Franse L'Equipe. 'In de honderdste match van Alex (sic) Witsel opende Michy Batshuayi de score. De voormalige spits van L'OM, die worstelt bij Valencia, verdubbelde nadien ook de score. Zondag is het voldoende voor de Rode Duivels om een punt te pakken om door te stoten naar de Final Four.

Na kansen ook doelpunten
La Gazzetta dello Sport zag een België dat veel probeerde, maar weinig klaar kreeg. 'De Rode Duivels hadden zeventig procent balbezit. De troepen van Roberto Martinez probeerden de hele tijd in de eerste helft, maar slaagden niet in hun opzet. In de tweede helft kwamen naast kansen ook doelpunten', lezen we bij de Italianen.