Geen Champions League voor Meunier? 'Oproep tot zware straf voor PSG'

Geen Champions League voor Meunier? 'Oproep tot zware straf voor PSG'

Gepubliceerd: donderdag 15 november 2018 om 23:10do 15-11-2018 om 23:10

Javier Tebas, voorzitter van La Liga in Spanje, vindt dat Paris Saint-Germain naar aanleiding van de onthullingen van Football Leaks zwaar gestraft moet worden. De Franse club moet voor minstens één seizoen worden uitgesloten van de Champions League, stelt hij.

Het klokkenluidersplatform Football Leaks meldde vorige week dat FIFA-baas Gianni Infantino PSG en Manchester City hielp met het omzeilen van de regels op het gebied van Financial Fair Play. De twee clubs ontvingen honderden miljoenen euro's via zwaar overgewaardeerde sponsorcontracten.

"De voetballekken hebben aangetoond dat de UEFA niet de juiste dingen heeft gedaan", zegt Tebas bij de conferentie Soccerex in Miami, geciteerd door het Algemeen Dagblad. "Het is twee jaar geleden dat we begonnen te praten en klagen over vals spel. De UEFA had iets moeten doen sinds de tijd. Het is niet mijn doel dat PSG wordt uitgesloten, het doel is dat mensen de regels volgen en Financial Fair Play respecteren."

"Wat PSG heeft gedaan, is de waarde van zijn sponsorcontracten verhogen, Manchester City heeft hetzelfde gedaan, maar op kleinere schaal", aldus Tebas, die vaker kritisch is op de handelswijze van PSG sinds de overgang van Neymar van FC Barcelona naar de Franse club voor 222 miljoen euro.

Real Madrid volgt situatie nauwlettend
Real Madrid houdt de situatie rondt PSG nauwlettend in de gaten, meldt AS ondertussen. Mochten de Parijzenaars in de problemen komen door het niet naleven van de Financial Fair Play-regels, dan wil de Koninklijke Neymar of Kylian Mbappé overnemen. De Braziliaan zou daarbij de voorkeur genieten.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws