VP Rapport - Batshuayi toont zich, Witsel en Hazard etaleren klasse andermaal

VP Rapport - Batshuayi toont zich, Witsel en Hazard etaleren klasse andermaal

Gepubliceerd: donderdag 15 november 2018 om 22:47do 15-11-2018 om 22:47

Na een moeilijke eerste helft zijn de Rode Duivels er toch in geslaagd om van IJsland te winnen. Het had daarvoor twee doelpunten van Michy Batshuayi nodig. Dit zijn de cijfers van VoetbalPrimeur.be.

Thibaut Courtois – 7
Kwam amper één keer in actie en deed het meteen goed. Bewees nogmaals een betrouwbaar sluitstuk te zijn.

Dedryck Boyata – 7
Kwam niet in de moeilijkheden op verdedigend vlak, maar voegde ook weinig tot niets toe aan het uitvoetballen.

Vincent Kompany – 7
Had het niet moeilijk om de deur achterin op slot te houden. Blonk enkele keren uit door verdedigend goed te anticiperen. Ging wel een aantal keren (licht) in de fout bij het uitvoetballen met slordige passes.

Toby Alderweireld – 7
Had aanvallend meer te bieden dan Boyata, maar ook hij had op verdedigend vlak weinig te doen.

Thomas Meunier – 7,5
Kwam veel aan de bal en kon er in de eerste helft weinig mee doen. Had dan ook weinig ruimte om de flank op en neer te gaan. Was met momenten wel bijzonder slordig met het balbezit, maar kon zijn wedstrijd nog redden na een goede assist na een wereldpass van Eden Hazard.

Axel Witsel – 8,5
Is inmiddels onmisbaar op het middenveld en dat bleek nog maar eens vandaag. Mede dankzij zijn hoge pressing op het middenveld stopte de aanvalsgolven van de Rode Duivels niet.

Youri Tielemans – 8
Even weg van de zorgen van AS Monaco en dat was er ook aan te zien. Kwam er verdedigend goed uit en kon ook een aantal keer voor gevaar zorgen. Vormt een goed duo met Witsel.

Thorgan Hazard – 7
Geen Carrasco, geen Chadli, wel Thorgan Hazard. Echt gevaarlijk was hij echter niet. Na een goed begin verdween de middenvelder in de mist in het Koning Boudewijnstadion. Had na de 1-0 meer ruimte en ook een belangrijk aandeel bij de 2-0 van Batshuayi.

Dries Mertens – 7
De dubbele gordel van IJsland was moeilijk te omspelen. Dat ondervond ook Mertens, die maar weinig ruimte vond. Kon Batshuayi met een strakke voorzet wel enkele keren bereiken.

Eden Hazard – 8,5
Bij gevaar van de Rode Duivels is Hazard doorgaans betrokken. Dat hij in vorm is, bewees hij opnieuw. Maar het verdedigend fort van IJsland hield Hazard goed in de gaten. Met één wereldactie kon hij de defensie van IJsland wel uit elkaar spelen (in dit geval passen).

Michy Bayshuayi – 8,5
Moest Romelu Lukaku vervangen en bewees dat hij een goede stand-in kan zijn. Beweeglijk voorin, maar het vizier stond in de eerste helft niet scherp. In de tweede helft dan weer wél, die hij bekroonde met twee doelpunten.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#GeorgeFloyd #Bundesliga #BorussiaDortmund #Dortmund #Sancho #Schalke04 #Thuram #Monchengladbach #Gladbach

A post shared by VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Lees meer over: Rode Duivels

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws