Batshuayi sloopt de IJslandse muur in de tweede helft

Batshuayi sloopt de IJslandse muur in de tweede helft

Gepubliceerd: donderdag 15 november 2018 om 22:39do 15-11-2018 om 22:39

De Rode Duivels hebben donderdag gedaan wat ze moesten doen, winnen van IJsland in de Nations League. Met twee treffers bezorgde Michy Batshuayi ons land een 2-0 zege.

België begon met een zes op zes aan de match. De teller van de IJslanders stond nog op nul na drie matchen. In Brussel misten de bezoekers nog eens tien spelers inclusief sterspeler Gylfi Sigurdsson. Toch werd het geen walk-over voor de Belgen in de honderdste match als Rode Duivel voor Axel Witsel. Dat had vooral te maken met de ingesteldheid van de IJslanders.

Met elf op eigen helft
In een mistig Koning Boudewijnstadion trokken de bezoekers een dubbele verdedigende muur op. Bij de Belgen ontbrak het aan creativiteit en snelheid. Ondanks enorm veel balbezit vielen er amper kansen te noteren. Batshuayi kwam het dichtste bij een doelpunt, maar verder dan de paal geraakte de vervanger van Romelu Lukaku voor de pauze niet.

Na de rust had Eden Hazard een geniale ingeving. Hij stak de bal bij tot bij Thomas Meunier. De rechtsback legde af en Batshuayi bracht de Rode Duivels op een 1-0 voorsprong.

De veer bij de IJslanders was daarna gebroken. De Belgen konden nog tot 2-0 uitlopen. Invaller Hans Vanaken vond nog de doelman op zijn weg, maar Batshuayi stond op de goede plaats om de match te beslissen.

Ondanks een negen op negen in de Nations League is ons land nog niet zeker van de groepswinst. Indien de Belgen zondag minstens een punt pakken op het veld van Zwitserland gaan ze door naar de Final Four van de Nations League. 

Lees ook: VP Rapport - Batshuayi toont zich, Witsel en Hazard etaleren klasse andermaal

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws