KV Mechelen grijpt in: 'Voortaan ethische code voor bestuurders en medewerkers'

KV Mechelen grijpt in: 'Voortaan ethische code voor bestuurders en medewerkers'

Gepubliceerd: donderdag 15 november 2018 om 22:06do 15-11-2018 om 22:06

KV Mechelen staat de laatste weken in het oog van de storm. De naam van de club viel in de zaak Propere Handen. De club grijpt nu in en meldt dat er vanaf nu een ethische code voor bestuurders en medewerkers van kracht is in het AFAS Stadion.

"Zo’n code moet ervoor zorgen dat bestuurders de waarden van de club – verantwoordelijkheid, transparantie, eerlijkheid, respect en fair-play – in acht nemen", stelt Dieter Penninckx namens de raad van bestuur op de website van KV Mechelen.

Geen belangenvermenging 
Iedere bestuurder moet de code ondertekenen. Ook de medewerkers moeten het manifest navolgen. "Zo krijgt iedereen een duidelijk kader voor wat kan en wat niet. Belangenconflicten kunnen zo vermeden worden. Enkel het belang van de club telt."

"We willen een duidelijk signaal geven: de hele club, van bestuurder, speler tot medewerker, dient zich deze ethische code eigen te maken. In alles wat je doet in naam van KV Mechelen moet duidelijk zijn wat de ethische spelregels zijn. Elke dag opnieuw. Want niemand is groter dan de club zelf", aldus nog Penninckx.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws