Twee doelpunten in slotfase zorgen voor gelijkspel van Belgische Beloften

15-11-2018 19:55

De Belgische Beloften hebben in de absolute slotfase een overwinning uit de handen laten glippen. Onze jonge Duivels leken op weg naar een 1-3 overwinning, maar het werd uiteindelijk nog een gelijkspel.

Ondanks het feit dat de jonge Duivels al gekwalificeerd waren voor het WK, besloot Johan Walem toch niet om te experimenten in de basiself. Door de blessure begon Siebe Schrijvers wel in de spits, maar veranderde er amper iets in de ploeg.

Dat leek aanvankelijk ook te gaan lonen. De jonge Belgen hadden het meeste balbezit en ook de beste kansen. Na 35 minuten voetballen werd dat ook beloond. Dion Cools kon voor de openingstreffer zorgen.

De ruststand werd het echter niet. Net voor de pauze zette de Roemeen Dragus een penalty om. 1-1 bij de rust.

Tijdens de pauze greep Walem in en bracht hij heel wat nieuwe namen op het veld. Onder andere Alexis Saelemaekers, Stephane Omeonga, Dries Wouters en Rocky Bushiri kregen enkele minuten.

Die ingrepen leken ook succes te hebben. Tien minuten na de pauze werd het 1-2 voor de beloften na een doelpunt van Aaron Leya Iseka. Daar bleef het niet bij, Isaac Mbenza zorgde ook al snel voor de 1-3.

De wedstrijd leek gespeeld, maar Roemenië gaf niet op. Het ging op zoek naar doelpunten. Die leken er aanvankelijk niet te gaan komen, tot de allerlaatste minuten van de wedstrijd. Het werd 2-3 via Olaru. Einde wedstrijd? Nog niet. Want ook Ciobanu kon nog scoren. Hij maakte er 3-3 van, tevens ook de eindstand.