'Speelse' Batshuayi heeft toch nog zeker één fan: Hij is een topspits

'Speelse' Batshuayi heeft toch nog zeker één fan: "Hij is een topspits"

Gepubliceerd: donderdag 15 november 2018 om 17:47do 15-11-2018 om 17:47

Michy Batshuayi krijgt donderdagavond de kans om zich te bewijzen. De spits zal voor de Rode Duivels in de basis beginnen tegen IJsland. Speeltijd die hij nodig heeft om ook Valencia te overtuigen.

Bij Valencia lijken ze Batshuayi al deels opgegeven te hebben. De club zou zijn mentaliteit te 'speels' vinden. Kritiek die hij ook al bij Standard kreeg. "Ik heb meermaals op hoofdtrainers van Standard moeten inpraten om Batshuayi toch niet naar de B-kern te sturen", zegt Peter Balette, die toen assistent-trainer was bij de Rouches, in Het Nieuwsblad.

"Het probleem was dat er voor hem altijd een lollig kantje aan moest zijn. Maar daardoor verloor hij soms het evenwicht tussen plezier en discipline. Hij had bij momenten ook te weinig oog voor het collectief. In de groep leefde toen het gevoel dat hij te vaak voor eigen succes ging", klinkt het.

Balette is er alleszins van overtuigd dat Batshuayi een topper (in wording) is. "Kijk, Michy heeft geen slecht karakter. Zijn gedrag op zich is niet problematisch. Maar hij neemt het soms niet serieus genoeg. Zijn toekomst bij Standard heeft geregeld aan een zijden draadje gehangen. Maar wegens zijn buitengewone kwaliteiten bleef hij toch aan boord. En hij is gewoon een topspits. Dat komt helemaal tot uiting bij een topploeg als de Rode Duivels."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws