Jeugdcoach van Rode Duivel: Hij bewoog niet, kon niet koppen én niet schieten

Jeugdcoach van Rode Duivel: "Hij bewoog niet, kon niet koppen én niet schieten"

Gepubliceerd: donderdag 15 november 2018 om 11:45do 15-11-2018 om 11:45

Marc Noé heeft als jeugdcoach bij Beerschot al heel wat grote namen zien passeren. Mousa Dembélé was er daar eentje van. De Rode Duivel was een uitzonderlijk talent... maar wel eentje dat nooit liep.

Noé haalt herinneringen op in Sport/Voetbalmagazine. "Ik zei tegen hem: 'Ik heb in mijn koffer een stok liggen. Als je wil, mag je hem gebruiken, want anders ga je omvallen op het veld.' Mousa, die bewoog niet. Die teerde op zijn talent. Ik bracht die vijftien à twintig minuten in en die zei daar niks van. Hij was te gemakkelijk."

Noé heeft dat er nooit helemaal uit gekregen. "In de jeugd stond hij voorin, op negen, elf of tien. Zijn evaluaties waren altijd voor iedereen dezelfde: rendement in de eindfase veel te laag. Hij kon niet naar de goal sjotten en hij kon niet koppen. Maar dribbelen? Bangelijk. Bal bijhouden? Niet normaal. Ongrijpbaar. Die plakte aan zijn schoenen. Bijna vijftien jaar later sjot hij nog altijd op dezelfde manier, maar staat hij lager op het veld. Hij voetbalt nu vanuit zijn kwaliteiten en zo wordt zijn talent maximaal benut."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws