Racing Genk - Besiktas zindert na: Werden recht in hun armen gedreven

Racing Genk - Besiktas zindert na: "Werden recht in hun armen gedreven"

15-11-2018 11:00
3

Racing Genk - Besiktas was zowel op als naast het veld niet de beste avond voor de thuisploeg. De uitslag was een teleurstellende 1-1, maar vooral de rellen na de match waren een domper.

Supporter Alexander Kurvers getuigt daarover in Het Belang Van Limburg. "Direct na afloop van het duel liep ik naar de ingang van kantine Zuid, die de politie hermetisch afgegrendeld had. Op mijn vriendelijke vraag waarom ik niet naar binnen mocht, kreeg ik van een zeer correcte agent het advies om te lopen via de openbare weg. Ik heb die raad opgevolgd en liep recht in de armen van de Besiktas-supporters."

"Onmiddellijk was er sprake van provocaties over en weer, resulterend in vechtpartijen en moest de politie vóór het stadion al ingrijpen. Ik heb direct beschutting gezocht tussen de auto's op de parking en was vanaf een verhoging getuige van het optreden van de politie te paard, die op de mensenmassa inreed om de partijen te scheiden. Daarbij zijn verschillende onschuldige mensen gekwetst geraakt."

Kurvers legt de fout dan ook bij het gemeentebestuur. "Waarom mochten Genk-supporters niet kantine Zuid, noch het Themacafé in, waar geen Turkse supporters aanwezig waren? Waarom werden de Genk-fans, op politiebevel, naar de openbare weg gestuurd, recht in de armen van de Besiktas-fans? Waarom werd de Europese veiligheidsregel niet toegepast, die verordent dat bezoekende supporters na het laatste fluitsignaal minimaal één uur in hun vakken moeten blijven?"

Ellende voorkomen
Net als heel wat andere fans vindt Kurvers dat Genk een heel slechte beurt maakt. "Ik ben ervan overtuigd dat deze ellende voorkomen had kunnen worden als de verantwoordelijken zich meer gefocust hadden op hun kerntaken, namelijk handhaving van de openbare orde en garanderen van de openbare veiligheid, in plaats van Sinterklaas te spelen uit electorale overwegingen."