Football Leaks: 'AS Monaco heeft Standard voor de gek gehouden'

Football Leaks: 'AS Monaco heeft Standard voor de gek gehouden'

15-11-2018 10:45

Het platform Football Leaks heeft weer heel wat vertrouwelijke documenten wereldkundig gemaakt. Zo heeft het ook prijsgegeven dat Standard zich in 2016 liet bedotten door AS Monaco.

In die periode was Bruno Venanzi pas voorzitter bij Standard. Hij had nauwelijks contacten in het voetbal en rekende daarom vooral op topmakelaar Christophe Henrotay, een man met connecties bij onder meer Everton, Olympiakos en AS Monaco. Via die weg leerde Venanzi de Rus Vadim Vasilyev kennen, eigenaar van AS Monaco én tegenwoordig ook Cercle Brugge.

Standard kon met Gabriel Boschilia meteen een huurspeler krijgen, maar hapte ook toe voor de Nigeriaan Elderson Echiéjilé. De entourage van Vasilyev liet hem naar Luik gaan voor een huursom van 500.000 euro, met aankoopoptie van anderhalf miljoen euro. Eén detail werd verzwegen: de Nigeriaan was nog maanden geblesseerd.

Monaco zou hebben benadrukt dat de speler fit was en medische testen dus niet nodig waren. Standard aanvaardde dat, ook al omdat de transferdeadline bijna verstreek en Elderson nog bij zijn nationale ploeg zat. Uiteraard wisten de Monegasken zelf dat de speler nauwelijks beschikbaar zou zijn.

Venanzi bevestigt
De voorzitter weet dat dit niet de beste deal was uit zijn carrière. "Het was de laatste dag, en onze titularis Darwin Andrade riskeerde een schorsing van enkele maanden. We hebben ons laten bedotten", geeft hij aan bij La Nouvelle Gazette.