'Bayern München staat op het punt flink te renoveren'

'Bayern München staat op het punt flink te renoveren'

15-11-2018 08:00
7

Bayern München staat aan de vooravond van een grootschalige renovatie, meldt Der Kicker donderdagochtend. De verouderde selectie van Der Rekordmeister is toe aan verversing.

Routiniers Arjen Robben, Franck Ribéry en Rafinha beschikken alle drie over een aflopend contract en zouden zomaar eens aan hun laatste seizoen in Zuid-Duitsland bezig kunnen zijn. "Deze spelers staan de komende maanden onder druk", spreekt Bayern-voorzitter Uli Hoeness klare taal. "Uiteindelijk moeten ze zelf bewijzen of ze nog bruikbaar zijn of niet."

Ook Javi Martinez en de bijna-dertigers Mats Hummels en Thomas Müller lijken niet zeker van een plekje komend seizoen. Dat geldt volgens Der Kicker ook voor David Alba en Real Madrid-huurling James Rodriguez, die beiden hun verwachte niveau niet halen dit seizoen.

De huidige nummer vijf van de Bundesliga heeft bovendien de eigen competitie afgespeurd voor vijf mogelijke versterkingen: verdedigers Benjamin Pavard (VfB Stuttgart), Kevin Vogt (Hoffenheim), middenvelder Kai Havertz (Bayer Leverkusen) en aanvallers Ante Rebic en Luka Jovic (beiden Eintracht Frankfurt). De transfer van Pavard is naar verluidt al rond: de rechtsback van wereldkampioen Frankrijk lijkt in de zomer voor 35 miljoen over te komen.